Speciile de crap şi ştiucă din Marea Britanie, ameninţate de imigranţii est-europeni

Cea mai mare ameninţare pentru speciile de crap şi ştiucă din Marea Britanie nu o reprezintă schimbările climaterice şi bolile, ci imigranţii est-europeni deoarece peştele este considerat o delicatesă în ţări precum România, Polonia şi Bulgaria, relatează The Daily Mail în ediţia electronică.

În timp ce pescarii sportivi locali aruncă peştele înapoi în apă, imigranţii îl vor lua probabil acasă şi-l vor servi la cină, precizează publicaţia britanică.

Proprietarii crescătoriilor de peşte au declarat că furturile din cadrul complexelor deţinute de aceştia au crescut alarmant în ultimii ani pe fondul afluxului de imigranţi est-europeni. Pierderile provocate de braconaj sunt enorme, deoarece proprietarii crescătoriilor cheltuiesc circa 1.000 de lire sterline doar pentru un crap de circa 11 kilograme, dezvăluie The Daily Mail.

Din cele circa 60 de crescătorii din Anglia şi Ţara Galilor monitorizate de Asociaţia Crescătoriilor Profesioniste de Peşte (PCFA)din Marea Britanie, 35 au precizat că sunt în mod regulat victimele acestor furturi şi că problema s-a acutizat în ultimii doi ani.

sursa : mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.