Marea Britanie adoptă măsuri pentru limitarea „turismului social”, înaintea ridicării restricțiilor pentru români și bulgari

Premierul britanic David Cameron a anunţat un pachet de măsuri pentru reducerea drastică a ceea ce Londra numeşte "turism social", avertizând că imigranţii din spaţiul comunitar nu vor mai putea pretinde asistenţă socială nelimitat din banii contribuabililor, scrie BBC.

Cameron a susţinut, într-un articol publicat de Financial Times, că britanicii sunt foarte îngrijoraţi de nivelul migraţiei din România şi Bulgaria, ţări pentru care Marea Britanie, dar şi alte opt ţări UE, vor fi nevoite să ridice restricţiile de pe piaţa muncii de la 1 ianuarie 2014.

Şeful guvernului de la Londra a pus sub semnul întrebării dreptul la liberă circulaţie în interiorul UE, subliniind că acest drept nu poate să fie aplicat necondiţionat. El a avertizat că, dacă va câştiga alegerile din 2015, va lua noi măsuri pentru limitarea fluxurilor migratorii din UE.

Citiţi mai mult: Marea Britanie adoptă măsuri pentru limitarea „turismului social”, înaintea ridicării restricțiilor pentru români și bulgari – Internaţional > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/marea-britanie-adopta-masuri-pentru-limitarea-turismului-social-inaintea-ridicarii-rest-1069636.html#ixzz2lqJ7RVD1
EVZ.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.