Marea Britanie ar face bine să nu stea în calea deciziilor radicale


Seful Eurogrupului Jean-Claude Junker a declarat că speră ca Marea Britanie să nu împiedice Uniunea Europeană să găsească un răspuns solid pentru criza din zona euro atunci când liderii politici ai continentului se vor întâlni şi vor discuta despre modificarea tratatelor europene, scrie agenţia de presă Thomson Reuters.

Junker, care este preşedintele grupului format din miniştrii de finanţe ai ţărilor care folosesc euro, a mai declarat că moneda unică nu este în pericol, dar că guvernele europene trebuie să vină cu un răspuns care să pună capăt crizei.

Junker consideră că Marea Britanie, care este sceptică cu privire la propunerile liderilor europeni de a reglementa mai dur sectorul financiar, nu ar trebui să împiedice modificarea tratatelor europene şi adoptarea de alte măsuri necesare pentru a pune capăt crizei fără precedent prin care trece Uniunea Europeană.

"Trebuie să existe o înţelegere", a declarat Junker. "Moneda euro nu este în niciun caz în pericol".
"Avem nevoie de o înţelegere solidă. Aş vrea ca aceasta să includă cele 27 de state membre, dar dacă va fi nevoie o vom face în formula de 17 (ţările membre ale zonei euro n. red.)".

"Nu aş vrea ca Marea Britanie să nu fie de acord cu pagini întregi şi ca Regatul Unit să nu vrea să face ceea ce toate celelalte ţări îşi doresc. Nu voi accepta aşa ceva", a mai spus Junker.

Creşte tensiunea înainte de summit. "Marea Britanie ar face bine ..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.