Marea Britanie ar putea amplasa rachete sol-aer in Londra pe perioda Jocurilor Olimpice

Ministerul britanic al Apararii ia in considerare posibilitatea de a instala rachete sol-aer intr-o zona rezidentiala din estul Londrei pe perioada Jocurilor Olimpice din vara acestui an, informeaza BBC News. Rachetele ar urma sa fie folosite doar "ca raspuns la o amenintare confirmata si extrema a sigurantei".

Autoritatile britanice au impartit fluturasi in Tower Hamlets, o zona estica a Londrei unde locuiesc circa 700 de persoane, prin care i-au informat pe locuitori ca pe un turn de apa din regiune ar putea fi amplasat "un sistem de rachete cu velocitate mare".

Un purtator de cuvant al Ministerului Apararii a declarat ca autoritatile nu au decis deocamdata daca sa amplaseze sau nu sistemul de aparare cu rachete pe perioada evenimentului sportiv.

Ministerul precizeaza in fluturasul cu informatii ca sistemul de rachete nu va reprezenta un pericol pentru cei ce locuies in zona si ca "va fi autorizat pentru utilizare conform unor ordine speciale venite de la cele mai inalte niveluri ale guvernului, ca raspuns la o amenintare confirmata si extrema a sigurantei", potrivit BBC News.

In document se mai precizeaza ca "prezenta permanenta a unei forte armate si a politiei va imbunatati securitatea locala si nu veti deveni o tinta pentru teroristi". Autoritatile au explicat ca "locul a fost ales pentru ca este situat in apropiere de Parcul Olimpic si ofera o perspectiva excelenta asupra zonei inconjuratoare si aspra intregului cer de deasupra Parcului Olimpic."

… 

Marea Britanie ar putea amplasa rachete sol-aer in Londra pe perioda Jocurilor Olimpice

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.