Marea Britanie: Conservatorii se tem că aproape 1,5 milioane de străini ar putea vota la referendumul privind rămânerea în UE

Membri de marcă ai Partidului Conservator se tem că până la 1,5 milioane de străini ar putea vota la referendumul privind rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană, informează duminică Daily Telegraph în ediția online.

090610-tube-strike-hlrg-220.grid-6x2

Miniștrii conservatori au fost abordați în privat de parlamentari eurosceptici care sunt îngrijorați că David Cameron ar putea da înapoi de la promisiunea făcută britanicilor de a le oferi un cuvânt de spus în ceea ce privește viitorul Marii Britanii în Europa deoarece el și-ar dori ca Regatul Unit să rămână în Uniunea Europeană. Disputa are legătură cu registrul electoral care urmează să fie folosit la referendumul programat pentru sfârșitul lui 2017.

Guvernul a anunțat că va decide asupra celor care au drept de vot la plebiscit atunci când va publica Legea referendumului privind UE, așteptată pentru următoarele luni. Parlamentarii conservatori care se opun rămânerii Marii Britanii în UE doresc ca la referendum să fie folosit registrul electoral utilizat pentru alegerile generale, la care să se adauge posibilitatea ca membrii Camerei Lorzilor să poată vota.

Însă ei se tem că executivul ar putea permite folosirea unui registru electoral distinct, folosit de pildă la alegerile pentru consiliile locale sau pentru Parlamentul European. Acest registru permite unui număr de 1,5 milioane de cetățeni ai altor țări din UE care trăiesc pe teritoriul Marii Britanii să voteze la alegerile locale și europene.

mai mult la  👉  http://www.agerpres.ro/externe/2015/05/17/marea-britanie-conservatorii-se-tem-ca-aproape-1-5-milioane-de-straini-ar-putea-vota-la-referendumul-privind-ramanerea-in-ue-11-51-43

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.