Marea Britanie: De ce trebuie să întâmpinăm cu bucurie invazia românească în 2014

Alarmismul politic este deja în floare, într-un context în care Marea Britanie se pregăteşte anul viitor pentru un val de imigraţie din Bulgaria şi România, însă există motive pentru care britanicii trebuie să ignore această xenofobie, scrie Stephen McGrath, într-un editorial publicat de portalul britanic Sabotage Times.

În această lună, cifrele publicate Oficiul Naţional de Statistică (ONS) au indicat o creştere de 26 % a numărului imigranţilor din România şi Bulgaria care lucrează în Marea Britanie, în ultimele trei luni. În pofida acestor noi est-europeni, veniţi legal şi plătitori de impozite, o mare parte din presa britanică a speriat publicul, convingându-l că va veni apocalipsa atunci când, din ianuarie 2014, restricţiile de pe piaţa muncii, aplicabile în prezent românilor şi bulgarilor, vor fi ridicate – oferindu-le acestora dreptul de a trăi (‘invada’, în cuvintele presei) , de a munci (‘cerşi’) , şi de a pretinde (‘abuza de’) ajutoarele sociale din Marea Britanie.

Marea Britanie: De ce trebuie să întâmpinăm cu bucurie invazia

2 COMENTARII

  1. hai mai laso naibi parca santem ceva tigani care vin sa fure sau santem hotii care fura de pe spatele Marii Britani santem mii de romani care platim taxelre la stat cinstit da ai lor care fac gloata de copii si stau 18 ani acasa ca au de crescut copii cum e…

  2. recomandarea mea pentru toata lumea care viseaza ca in Anglia va traii bine e sa se gandeasca mai bine inainte sa vina .Sunt aici de o luna si plec cat pot de repede .Aici am venit doar in vacanta din Germania si voiam sa fac o alegere.Nu se compara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.