Marea Britanie, Romania a inaugurat un consulat onorific in Southampton

Incepand de miercuri, 21 octombrie, Romania are un Consulat Onorific permanent la Southampton. Romanii vor putea merge fara programare in fiecare miercuri, intre orele 10 si 16, pentru consultanta gratuita pe probleme de munca, locuinta, ajutor juridic si social, integrare sociala si culturala. Solicitantii vor fi asistati de Florentina Diacu, membru consulativ al Consulatului Onorific al Romaniei la Southampton.

Potrivit unui comunicat de presa remis de Consulul Onorific al Romaniei in sudul Marii Britanii, Dr. Roxana Carare, "scopul acestei permanente este de a oferi romanilor din zona Southampton – in trecere sau stabiliti de mai mult timp –  un punct de legãtura cu ceilalti membrii ai comunitãtii romane locale."

Din datele Ambasadei Romane la Londra, "comunitatea romaneascã din Hampshire este de datã recenta, fiind estimata la aproximativ 800 persoane, dintre care 200 locuiesc in Southampton, majoritatea adaptandu-se cu usurinta la specificul local. Acest lucru face ca si relatiile cu comunitatile  locale sa fie foarte bune. Structurarea pe categoriile profesionale este diversificata, incluzand oameni de afaceri, medici, cadre didactice universitare, cercetãtori si studenti."

Noul consulat onorific este rezultatul unei colaborari intre Consulatul Onorific al Romaniei si Asociatia caritativã SOS Polonia, menita sa sprijine integrarea romanilor in Marea Britanie.

Consulatul poate fi contactat la adresa: SOS Polonia, The Park House, 2 Brunswick Place, Southampton, SO15 2AN. Telefon: 02380 233 722. Fax: 02380 233 762.

Citeşte mai multe despre   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.