Marea Britanie e izolata complet in UE din cauza City-ului londonez


Liderii Uniunii Europene au ajuns joi noaptea la un acord pentru consolidarea disciplinei fiscale, acesta urmand a fi semnat de majoritatea statelor membre. Vineri la pranz a aparut o versiune revizuita a acordului liderilor UE in care se arata posibilitatea ca noua din cele zece state non-euro sa ia parte la acest acord dupa consultarea Parlamentelor nationale. Astfel, Marea Britanie ramane singura care isi mentine decizia de a nu semna noul pact, fiind in acest moment complet izolata pe plan european.

Premierul britanic Davin Cameron a fost principalul oponent al modificarii tratatelor europene, ceea ce a determinat liderii europeni sa propuna un tratat doar pentru statele zonei euro, pe care il vor semna insa si alte state, printre care si Romania.

Oficialul britanic a refuzat sa participe la acest acord pentru ca nu a putut o serie de privilegii pentru sectorul financiar britanic, temandu-se ca noul acord va inaspri regulile comunitare.

"Pana la urma, am judecat ca nu este in interesul Marii Britanii. Asa ca mi-am folosit dreptul de veto", a declarat premierul britanic.

El a aratat ca a anuntat inainte de a ajunge la Bruxelles ca, daca nu va primi garantii adecvate pentru Marea Britanie in noul tratat european, atunci nu va fi de acord cu acesta.

Marea Britanie e izolata complet in UE din cauza City-ului londonez

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.