AcasăAngliaMarea Britanie împiedică achiziția de avioane multirol sud-coreene FA-50 de către Argentina

Marea Britanie împiedică achiziția de avioane multirol sud-coreene FA-50 de către Argentina

Producătorul sud-coreean Korea Aerospace Industries (KAI) a informat autoritățile argentiniene că nu poate furniza astfel de avioane din cauza embargoului privind transferurile de arme impus țării din America de Sud de guvernului britanic în urma războiului din Insulele Falkland (1982).

-

Ministrul Apărării de la Buenos Aires, Agustín Rossi, a denunțat decizia Marii Britanii de a interzice Coreei de Sud să vândă avioane de luptă Argentinei și a acuzat Londra că dă dovadă de „aroganță imperială”, relatează La Voz del Pueblo și Janes Information Group.

FA-50 Fighting Eagle include șase componente majore provenite din Marea Britanie.

„Este regretul nostru să vă informăm că problema licențelor de export din Marea Britanie nu este rezolvată până în prezent. Deși KAI nu a găsit încă o soluție, KAI depune eforturi rezonabile pentru a rezolva această problemă a licențelor de export din Marea Britanie”, se afirmă într-o scrisoare, din 28 octombrie, a unui înalt funcționar de la Korea Aerospace Industries (KAI) către ambasadorul Argentinei în Coreea de Sud.

„Am fost în dialog cu compania coreeană KAI pentru a cumpăra avionul de vânătoare FA 50 pentru FAA (Forțele Aeriene Argentiniene)”, dar „astăzi ne spun că Marea Britanie, care produce componente ale FA 50, interzice vânzarea către țara noastră. Nouă manifestare a aroganței imperiale”, a afirmat ministrul Agustín Rossi pe contul său de Twitter.

mai mult la   /umbrela-strategica.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

engine::ShowContactForm()

Descoperă mai multe la Marea Britanie ⓜ mapamond domains

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura