Români, sclavi pe plantaţii de mere în Marea Britanie. Muncesc 16 ore pe zi

Muncesc 16 ore pe zi si locuiesc in conditii mizere. Cum sunt abuzati romanii care muncesc in ferme din Marea Britanie.

Au crezut ca au ajuns in locul unde munca grea este apreciata si bine platita, dar au cazut victima abuzurilor. Vorbim de romanii care trudesc in unele ferme din Marea Britanie.

Postul britanic 4 News a realizat un reportaj la o plantatie de mere din Kent si la o companie care ambaleaza fructele pentru supermarketuri. Jurnalistii au pretins ca isi cauta de munca si au filmat cu camera ascunsa conditiile inumane pe care romanii disperati sunt nevoiti sa le accepte.

O jurnalista a postului Channel 4 a stat de vorba cu mai multi romani care culeg si ambaleaza fructe pentru supermarketurile britanice.

„Nu am avut curaj sa spun ceva acasa despre conditiile de aici”, a spus un roman.

Muncitorii romani, platiti cu salariul minim, au povestit ca sunt nevoiti sa munceasca de la 6 dimineata pana la 10 seara, iar in ziua urmatoare o iau de la capat. Trebuie sa pregateasca cinci pachete intr-un minut. Daca nu reusesc, a doua zi stau acasa, fara sa fie platiti.

„Fac presiuni asupra ta sa te misti mai repede, mai repede. Iti spun ca astea sunt regulile. Daca nu iti place, poti sa pleci”, a spus un angajat britanic.

Un al reporter al aceluiasi post a filmat cu o camera ascunsa in hala de lucru. Priviti ce se intampla cand, dupa patru ore de munca, oamenii cer o pauza.

Superior: Daca nu munciti, va trimit acasa si aduc altii in locul vostru!
Angajat: Nu e vorba ca nu vrem sa muncim. Vrem doar sa bem putina apa, sa luam putin aer.
Superior: Puteti lua o pauza zece minute. M-am saturat de voi.

Fiecare muncitor plateste 35 de euro pe saptamana pentru un loc intr-o rulota mizerabila.

Siobhan Kennedy, corespondent 4 News: „Mergem sa vorbim cu un cuplu din Romania care locuieste aici de cateva saptamani in conditii groaznice.”

Iadul pe care îl trăiesc românii care muncesc în Marea Britanie. „Nu am avut curaj să spun ceva acasă“

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.