Marea Britanie, întâlnire de urgență pe tema petrolierului sechestrat de către Iran

Prim-ministrul britanic Theresa May va convoca luni o sesiune de urgență a Guvernului pentru a discuta despre modalitățile în care Marea Britanie poate răspunde deciziei Iranului de a sechestra un petrolier britanic în Strâmtoarea Ormuz, relatează Associated Press, potrivit Mediafax.

La întâlnirea de urgență vor participa miniștri și oficiali din domeniul Securității Naționale. Aceștia vor discuta despre posibilitățile pe care le are Marea Britanie pentru a transporta în siguranță petrol prin regiune.

Ministrul de Externe britanic, Jeremy Hunt, va vorbi, de asemenea, în cadrul întâlnirii și va oferi detalii suplimentare despre sechestrarea petrolierului britanic Stena Impero, aflat acum într-un port iranian.

Marea Britanie ia în considerare mai multe opțiuni diplomatice și economice pentru a răspunde la acțiunile Iranului, menționând clar că o intervenție militară nu este o opțiune.

De asemenea, Administrația de la Londra a cerut susținerea aliaților europeni pentru menținerea libertății de navigare în Strâmtoarea Ormuz.

mai mult la  reporterglobal.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.