Marea Britanie: Piața muncii, amenințată de anularea restricțiilor pentru români și bulgari


Aproximativ 30 de milioane de români și bulgari vor amenința piața muncii din Marea Britanie, după anularea restricțiilor care îi vizează, în 2014. Ca urmare, numărul migranților din cele două state est-europene urmează să fie mai mare ca al celor polonezi în 2004, potrivit unor experți.

Aceștia, citați de tabloidul Sunday Mail, avertizează cu privire la un “val semnificativ” de migranţi după anularea restricţiilor impuse pe piaţa muncii cetăţenilor celor două state membre ale Uniunii Europene (UE), la sfârşitul acestui an. Ei preciază că numărul bulgarilor şi românilor va fi mai mare decât al celor veniţi din cele opt state est-europene care au primit aceste drepturi în 2004, din cauza stării economice fragile din Europa.

Deși ministrul britanic de Interne Theresa May s-a pronunţat recent pentru o încetare a liberei circulaţii a muncitorilor în Uniune, Marea Britanie nu poate bloca anularea acestor restricţii fără să încalce tratatul semnat cu Bulgaria şi România în 2007, la aderarea celor două ţări la UE, subliniază publicaţia.

Marea Britanie: Piața muncii, amenințată de anularea restricțiilor pentru români și bulgari

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.