Marea Britanie, reprezentată de o singură luptătoare la Jocurile Olimpice, o ucraineancă


Marea Britanie va fi reprezentată de o singură sportivă în competiţia de lupte de la Jocurile Olimpice, ucraineanca naturalizată, Olga Butkevych. Luptătoarea a primit recent paşaportul de britanică, devenind, astfel, eligibilă pentru participarea la Olimpiada de la Londra.

elecţia ucrainiencei drept singura reprezentantă a gazdelor la Jocuri a iscat proteste din partea Federaţiei de Lupte şi a sportivilor locali, însă autoritatea olimpică a decis în favoarea acesteia, scrie NBC.

Un alt luptător ucrainean era pregătit să îşi primească paşaportul de Marea Britanie pentru Jocurile Olimpice, însă Myroslav Dykun, medaliat cu aur la Jocurile Commonwealth din 2010, a fost depistat pozitiv la un test anti-doping.

Asociaţia Olimpică din Marea Britanie (AOMB) a pus piciorul în prag în cazul participanţilor britanici la lupte în cadrul Jocurilor Olimpice, oprind scandalul şi controversa care au ţinut prima pagină în ultima perioadă privind reprezentanţii gazdelor.

Federaţia de Lupte din Marea Britanie s-a bătut pentru a avea trei sportivi la Jocurile Olimpice, citând drepturile ţării gazdă de a avea mai mulţi reprezentanţi în competiţiile olimpice, dar campania a fost marcată de scandaluri.

Oficialii şi sportivii locali au acuzat federaţia că încearcă să îi substituie cu sportivi "importaţi" din alte ţări. Acuzaţiile vin după ce mai mulţi luptători din Ucraina şi alte ţări din estul Europei au fost aduşi pentru a fi parteneri de antrenament luptătorilor britanici, ajungând, în cele din urmă, să reprezinte Marea Britanie în competiţiile internaţionale. Mai mult, câteva luptătoare au încercat să obţină cetăţenie britanică prin căsnicie.

mai mult :

Marea Britanie, reprezentată de o singură luptătoare la Jocurile Olimpice, o ucrainean

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.