Marea Britanie: Roman acuzat de fraude de 3 milioane de lire (Video)


Un roman din Marea Britanie este acuzat ca a folosit o microcamera video instalata intr-un bancomat pentru a fura 9.000 de coduri PIN, ceea ce a provocat o paguba de peste trei milioane de lire sterline.

Romanul Leonid Rotaru, in varsta de 32 de ani, a fost prins in flagrant atunci cand s-a intors sa ridice un cititor de carduri dintr-un automat in care il istalase, informeaza Daily Mail.

Politistii au facut ulterior perchezitii la domiciliul acestuia, gasind informatii despre 9.000 de carduri bancare, pe computerul sau personal, care i-ar fi permis sa fure circa 3,25 milioane de lire sterline.

Roman condamnat la inchisoare in SUA pentru furt informatic

Potrivit politiei britanice, Rotaru facea parte dintr-o retea infractionala "bine organizata, bine orchestrata si cu bune legaturi criminale".

Romanul folosea un cititor de carduri foarte sofisticat, care se incadra in deschizatura pentru carduri din automatele bancare. Posesorii de carduri treceau in mod involuntar cardul prin aparat, care inregistra datele informatice. In plus, o microcamera video filma momentul in care pagubitii introduceau codul PIN.

Oamenii legii au primit filmarea in care Rotaru este prins cum punea cititorul de carduri in bancomat, intorcandu-se ulterior in aceeasi zi pentru a-l ridica.

Rotaru a fost arestat si risca inchisoarea. El a pledat vinovat, marti, fiind acuzat de patru infractiuni de frauda si posesie de dispozitive pe care le folosea in furtul datelor informatice.

Marea Britanie: Roman acuzat de fraude de 3 milioane de lire (Video)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.