Marea Britanie: Scotland Yard încearcă să-l identifice pe presupusul ‘călău’ al ziaristului James Foley

New Scotland Yard

Scotland Yard a demarat joi o anchetă pentru identificarea bărbatului cu cagulă care s-a prezentat drept ‘călăul’ ziaristului american James Foley, axându-se pe ipoteza că acesta ar putea fi unul dintre numeroșii britanici înrolați în rândurile grupării Statul Islamic (SI), considerată de Londra ‘un pericol pentru securitatea națională’, informează AFP.

isis

Mass-media și-a exprimat în termenii cei mai duri repulsia față de difuzarea înregistrării video de către SI care prezenta decapitarea jurnalistului american, răpit în Siria la sfârșitul anului 2012, de către un bărbat mascat care vorbea engleza cu accent britanic — descris de media drept ‘măcelar’, ‘maniac’ sau ‘fanatic’ — și care este, potrivit premierului David Cameron, ‘probabil britanic’.

‘Îl vor identifica în cele din urmă’ și vor putea conta pe ajutorul apropiaților, a declarat joi Richard Barrett, fostul șef al direcției de combatere a terorismului din cadrul serviciilor de informații MI6.

Poliția și serviciile de informații dispun de aparatură ultra-sofisticată de recunoaștere facială și a vocii, în încercarea de a-l identifica pe criminal.

 

Marea Britanie: Scotland Yard încearcă să-l identifice pe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.