Patru carderi români își așteaptă sentința în Marea Britanie, după ce au generat o fraudă de 16 milioane de lire sterline

cashMachine_1467667c

Cei patru montau camere video în apropierea bancomatelor de pe toată întinderea Marii Britanii şi astfel reuşeau să obţină codurile PIN ale cărţilor de credit.

Un grup de patru români din Marea Britanie riscă să fie trimis după gratii, după ce a păgubit aproximativ 60 de mii de clienți ai unor bănci. Românii au furat  de la aceștia aproximativ 160.000 de lire sterline. Potrivit Daily Mail, suspecții furau datele cardurilor de la ATM-uri.

Cei patru montau camere video în apropierea bancomatelor de pe toată întinderea Marii Britanii și astfel reușeau să obțină codurile PIN ale cărților de credit. Pentru numerele de cont, suspecții foloseau dispozitive instalate în ATM-uri. Gruparea infracțională lucra de undeva din nordul Londrei și își actualiza permanent metodele de fraudare. Suspecții, trei bărbați și o femeie au mai comis fraude similare și în Italia, Columbia, Panama și România.

Autoritățile spun că paguba ar fi putut fi colosală, de 16 milioane de lire sterline, dacă cei patru ar fi golit în totalitate conturile pe care le aveau la dispoziție. Gruparea a fost destructurată anul trecut, în decembrie, de polițiștii antifraudă din Marea Britanie, în colaborarea cu cei din România.

Florin Ioan Silaghi, Vasile Daniel Pop, Ovidiu Metac și Adriana Alexandra Turc și-au recunoscut faptele, iar mâine ei își așteaptă sentințele. Potrivit BBC, ar putea sta după gratii până la zece ani.

sursa :

Patru carderi români își așteaptă sentința în Marea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.