Marea Britanie: Toti migrantii din UE trebuie sa-si caute joburi 3 luni inainte sa ceara ajutor social, incepand din 1 ianuarie 2014. David Cameron a inasprit legea cu doua saptamani inainte ca romanii si bulgarii sa aiba drept de munca in UK


Migrantii din toate statele UE care vin in Marea Britanie pentru a-si cauta locuri de munca nu vor putea solicita ajutoare sociale decat dupa cel putin trei luni de cautari, incepand cu 1 ianuarie 2014, a anuntat miercuri Guvernul de la Londra. Pachetul britanic de masuri apare in contextul in care de la 1 ianuarie 2014 Marea Britanie si alte 8 state membre UE sunt obligate sa-si deschida piata muncii pentru romani si bulgari. Guvernul condus de conservatorul David Cameron a luat aceste masuri cu doua saptamani inainte ca Marea Britanie sa-si deschida piata muncii pentru cetatenii romani si bulgari.

"Majoritatea cetatenilor UE care vin in Marea Britanie vin aici sa lucreze ca parte a pietei unice si sa contribuie la economie si sa-si plateasca impozitele. Dar pentru cei care vin aici fara sa aiba locuri de munca unde sa se angajeze, guvernul inaspreste normele, pentru a-i opri sa mai pretinda beneficii pentru cei fara loc de munca incepand din ziua unu ", a spus premierul britanic , David Cameron.

"Publicul britanic care munceste din greu este pe buna dreptate ingrijorat  ca migrantii vin aici sa ne exploateze serviciile publoce si sistemul de beneficii sociale. Ca parte a planului nostru pe termen lung pentru economie, se iau masuri directe pentru a imbunatati sistemele de protectie sociala si de imigrare, pentru a termina odata cu mentalitatea "ceva in schimbul a nimic" si pentru a oferi sprijin omenilor care joaca dupa reguli", a mai spus Cameron.

Ca parte a planului pe termen lung al Guvernului, "noi reguli dure" vor fi introduse de la inceputul anului viitor "pentru a opri oamenii sa abuzeze de sistemul de beneficii sociale din Marea Britanie", a precizat si Executivul de la Londra, intr-un comunicat.

Concret, pachetul de masuri include planuri de a impiedica cetatenii din celelalte state UE sa pretinda beneficii sociale in Marea Britanie inainte sa fi stat in aceasta tara cel putin 3 luni, in conditiile in care legislatia anterioara le permitea sa solicite prestatii sociale in cateva saptamani .

Alte masuri deja anuntate de Guvernul UK:

  • Sistarea beneficiilor sociale dupa 6 luni pentru cetatenii straini din UE care cauta loc de munca in Marea Britanie, fara perspective de a-si gasi job.
  • Sistarea ajutoarelor pentru locuinta pentru cetatenii straini din UE care cauta joburi in UK.
  • Inasprirea testul resedintei obisnuite (habitual residence test) prin includerea unui  prag minim de venituri pentru a verifica daca migrantii muncesc cu adevarat.
  • Impunerea unei interdictii de readmisie in Marea Britanie timp de 12 luni pentru persoanele care au fost eliminate pentru ca nu lucrau sau nu isi cautau de lucru (erau autosuficiente).
  • Cresterea amenzilor la 20.000 de lire sterline pentru firmele prinse ca nu isi platesc angajatii cu macar salariul minim pe economie. Firma contravenienta plateste amenda petru fiecare angajat gasit in neregula. Sanctiune creste astfel de 4 ori fata de nivelul actual.
  • Un proiect de lege privind imigrarea, trimis la Parlament, va simplifica inlaturarea persoanele fara drept de a se afla in Marea Britanie si sa va pune capat abuzului de dreptul la viata privata si viata de familie, ceea ce va impiedica imigrantii ilegali sa mai acceseze servicii cum ar fi conturi bancare, cazare sau permise auto.

PRESIUNI PE DAVID CAMERON DIN PARTEA RIPII DURE A PARTIDULUI CONSERVATOR SI DIN OPOZITIE

Marea Britanie: Toti migrantii din UE trebuie sa-si caute joburi 3 luni inainte sa ceara ajutor social, incepand din 1 ianuarie 2014. David Cameron a inasprit legea cu doua saptamani inainte ca romanii si bulgarii sa aiba drept de munca in UK

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.