Marea Britanie: vizitele medicale, inlocuite de telefoanele mobile …


Autoritatile din Marea Britanie vor sa elimine vizitele la medic si sa ofere pacientilor aplicatii gratuite pentru telefoanele mobile, cu ajutorul carora sa afle ce probleme de sanatate au.

Potrivit Daily Mail, Departamentul pentru Sanatate doreste sa introduca aceste aplicatii pentru a economisi milioane de lire ce sunt acum cheltuite pe vizite inutile la medic.

Bolnavii de cancer, femeile insarcinate, cei cu diabet sau cardiacii vor fi indemnati sa utilizeze aplicatii in care pot introduce date despre starea lor de sanatate, acestea fiind trimise sub forma de SMS intr-un sistem informatic centralizat.

Mesajele vor fi analizate, iar pacientii vor primi raspuns in cateva minute si vor afla ce tratament sa urmeze. Atunci cand computerele detecteaza nereguli in datele trimise de bolnavi, mesajul pe care il primesc acestia este sa isi sune imediat medicul curant.

Numerosi medici britanici sunt impotriva acestei masuri de eficientizare a sistemului sanitar. Ei spun ca tehnologia aceasta va fi greu de utilizat de catre persoanele in varsta. In plus, miloanele de informatii pe care le vor primi medicii prin telefon ii vor distrage de la tratrea pacientilor cu urgente medicale.

Marea Britanie: vizitele medicale, inlocuite de telefoanele mobile

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.