Martin Harris, noul ambasador britanic: Busola Londrei este orientata spre Romania. Pentru investitorii britanici, lupta anticoruptie este foarte importanta

Ambasadorul britanic Martin Harris

Mecanismul de cooperare si verificare pe justitie trebuie mentinut pana cand conditionalitatile sunt indeplinite, adoptarea legii ANI este un semnal bun pentru investitorii britanici, iar restrictiile pentru romani pe piata muncii din Marea Britanie raman cel putin pana in 2011 – sunt cateva dintre ideile exprimate de noul ambasador britanic la Bucuresti, Martin Harris, care a sustinut joi prima sa conferinta de presa.

Diplomatul britanic a raspuns, in prima sa conferinta, intrebarilor pe teme precum mecanismul de cooperare si verificare pe justitie (MCV), aderarea Moldovei la UE sau modalitatea in care Romania ar putea obtine increderea investitorilor britanici pentru a face afaceri aici.

"Busola Londrei este orientata spre Bucuresti", a spus Harris, din trei motive: economice, de securitate si cele legate de politica europeana. Pornind de la aceste premise, ambasadorul a spus ca spera ca "tarile noastre pot sa creeze un parteneriat eficient si pragmatic".

"MCV trebuie sa ramana in vigoare pana cand conditionalitatile vor fi indeplinite"

"Procesul de reforma a justitiei trebuie sa continue. MCV a fost creat pentru a sprijini eforturile Romaniei si trebuie sa ramana in vigoare pana cand toate conditionalitatile vor fi indeplinite", a spus noul ambasador britanic la Bucuresti.

….Martin Harris, noul ambasador britanic: Busola Londrei este orientata spre Romania. Pentru investitorii britanici, lupta anticoruptie este foarte importanta

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.