MESAJUL președintelui Klaus Iohannis pentru românii din Marea Britanie: NU veți fi afectați/ VIDEO

Presedintele Klaus Iohannis, prezent la Intalnirea Consiliului European pentru discutarea Brexitului, a declarat ca s-a ajuns la un acord, care cuprinde doua mecanisme pentru limitarea numarului de imigranti din Marea Britanie. Cele doua „frane de urgenta” nu ii privesc pe cetatenii romani care sunt deja pe piata muncii in Regatul Unit, asa cum nu ii va afecta nici pe copiii imigrantilor care beneficiza deja de alocatie, ci doar pe cei care vor face in viitor solicitari.

Iohannis a precizat ca mecanismul nu este discriminatoriu si are un caracter exceptional, aplicandu-se doar pentru urmatorii sapte ani. De asemenea, presedintele Romaniei a pledat pentru conceptul de uniune din ce in ce mai apropiata („ever closer union”), care este insa atat de respins de britanici.

Amintim ca acordul a fost acceptat unanim de catre cele 28 de state membre ale UE si va fi prezentat, maine, cabinetului britanic de ministri.

83571545_027640529-1-600x337

mai mult la :  http://www.stiripesurse.ro/mesajul-pre-edintelui-klaus-iohannis-pentru-romanii-din-marea-britanie-nu-ve-i-fi-afecta-i_983316.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.