Mitul Occidentului se spulberă odată cu lira sterlină

Pentru mulţi români din Marea Britanie, statisticele sunt doar numere care nu-i afectează, atâta timp cât au un loc de muncă, în special, în sectorul public. Majoritatea însă are contracte în domeniul privat, cu slujbe în construcţii şi curăţenie.

Din 2001 până în prezent, s-au creat 1.300.000 de slujbe vacante şi cele mai multe au fost ocupate de străini, deoarece angajatorii britanici preferă muncitorii români sau pe cei din estul Europei, datorită reputaţiei lor de a munci mai mult şi mai ieftin decât britanicii.

Românii care lucrează în domeniul privat, aproximativ 90-95% dintre cei care locuiesc în Marea Britanie, se află acum într-o poziţie foarte riscantă.

Marea Britanie are o economie bazată pe servicii şi nu pe producţie şi exporturi, iar acest lucru reduce şansele ca o recuperare economică să fie posibilă în curând. Economia acestei ţări a cunoscut o cădere de 1.5% în ultimile trei luni din 2008, conform declaraţiilor reprezentanţilor de la National Institute of Economic and Social Research. Statisticele aratând că această situaţie nu a mai avut loc de 28 de ani.

Falimente inevitabile
Mitul Occidentului se spulberă odată cu lira sterlină

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.