Moscova si Londra se incaiera iar, dupa expulzarea unui jurnalist britanic

Noi tensiuni intre Rusia si Marea Britanie, dupa ce guvernului de la Londra i s-a cerut sa revoce invitatia lansata ministrului de Externe rus, Serghei Lavrov, in semn de protest si pana cand Moscova va oferi o explicatie pentru expulzarea ziaristului Luke Harding, corespondent la Moscova al cotidianului The Guardian.

Parlamentarul laburist Chris Bryant a cerut Guvernului britanic sa blocheze vizita dupa ce a cerut o pozitio oficiala a Ministerului de Externe pe aceasta chestiune, noteaza The Guardian.

Intr-o sesiune de intrebari si raspunsuri in Parlament, Bryant a spus ca guvernul ar trebui sa revoce invitatia adresata lui Lavrov pana cand nu se explica circumstantele expulzarii lui Harding din Rusia. Bryant a spus chiar ca Guvernul britanic ar trebui sa explice ca Lavrov "nu mai este binevenit in aceasta tara atata vreme cat jurnalistii britanici nu sunt bineveniti in Rusia".

Ulterior acestei interventii, ministerul de Externe al Rusiei a revenit asupra deciziei privindu-l pe Harding, anuntand ca acesta este liber sa se intoarca oricand sa-si faca meseria in Rusia. Harding "nu va avea probleme la intrarea in Federatia Rusa", insa nu s-a explicat de ce a fost expulzat.
….Moscova si Londra se incaiera iar, dupa expulzarea unui jurnalist britanic din

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.