Musulmanii înstăriţi, ţinta cerşetorilor români din Londra

Marea Britanie a luat exemplu Franţei şi încearcă să scape de cerşetorii romi prin oferirea de locuri gratuite în autocarele şi avioanele spre România. O metodă ineficientă în cele mai multe situaţii.  

În urmă cu zece zile, autorităţile britanice au reuşit să convingă 24 dintre cei 62 de cerşetori rromi din România să părăsească centrul Londrei, prin decontarea tuturor costurilor de transport. Deşi reprezentanţii administraţiei centrale susţin că aceasta este cea mai ieftină metodă de a elibera străzile Londrei de cerşetorii rromi, măsura pare a nu avea efect. Potrivit jurnaliştilor de la The Telegraph, care au vorbit cu jumătate dintre cei 24 de rromi care au acceptat să plece din Marea Britanie, imigranţii plănuiesc să se întoarcă în Regatul Unit cât mai curând.

Imigranţii care nu lucrează, nu se află la studii şi au depăşit termenul legal de şedere, de 90 de zile, sunt obligaţi să se întoarcă acasă, iar încălcarea normei se pedepseşte cu închisoarea. Cu toate acestea, cerşetorii rromi din parcurile londoneze refuză cu încăpăţânare să părăsească Marea Britanie, astfel că autorităţile britanice s-au văzut nevoite să le ofere transport gratuit până în România, la fel cum au făcut şi francezii. Chiar dacă acceptă de bunăvoie să plece din Londra, cerşetorii rromi promit că se vor întoarce.

Musulmanii înstăriţi, ţinta cerşetorilor români din Londra

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.