„Salariul” unui cersetor roman in Londra: 1200 lire/luna. Telegraph: Guvernul britanic e prizonier

Un reportaj al ziarului The Telegraph aduce din nou in atentie neputinta guvernului britanic in fata cersetorilor romani. Zeci de romi planuiesc sa se intoarca de unde au fost alungati dupa ce guvernul britanic le-a "platit o vacanta" in Romania.

Marea Britanie este prizoniera legislatiei europene privind libertatea de miscare, scrie The Telegraph care a mers pe urmele catorva din cei peste 20 de cersetori romani expulzati din Marea Britanie saptamana trecuta, unde cerseau intr-unul dintre cele mai exclusiviste si scumpe cartiere londoneze – Park Lane.

In ultimele luni, Viorica Sandhu si fiica ei Sonia traiau din mila trecatorilor pe una dintre cele mai scumpe strazi din lume, unde rezidentii stau in case de milioane de lire, iau cina la hotelul Dorchester si isi cumpara masini de un sfert de milion de lire. In urma cu o saptamana cele doua femei alaturi de alti 60 de romani au fost evacuati dintr-o tabara improvizata si murdara, amplasata pe o bucata de iarba din parcul central din Park Lane. Guvernul britanic a platit costurile pentru ca 21 dintre ei sa fie repatriati.

"Salariul" unui cersetor roman in Londra: 1200 lire/luna. Telegraph

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.