O asistenta românca i-a îngrozit pe britanici! Îsi droga pacientii ca sa doarmă liniştită în tura de noapte


Mirela Aionoaiei, o asistenta medicala din România, este judecata zilele acestea în Marea Britanie pentru abuz repetat asupra pacientilor. Asistenta, în vârsta de 37 de ani, folosea cocktail-uri periculoase de medicamente pentru a-i linisti pe batrânii de la caminul unde lucra, ca ea sa poata dormi fara griji în tura de noapte. Dupa ce Mirela Aionoaiei le dadea câte o doza din "reteta ei secreta", pacientii trebuiau dusi în camerele lor în scaune cu rotile, deoarece nu se mai puteau tine pe picioare. Vazându-se scapata de responsabilitate, asistenta unea doua scaune si dormea linistita pâna dimineata.

Aionoaiei este judecata pentru fapte care s-au petrecut în 2010, la un azil de batrâni din Hayes, în partea de nord a Londrei. Asistenta, care a urmat studiile Universitatii din Westminster, avea în grija 22 de pacienti cu vârste între 58 si 100 de ani, fiind singura membra a personalului autorizata sa distribuie medicamente. În fiecare seara în care era de serviciu, ea le pregatea un amestec puternic de medicamente anti-depresive, anti-psihotice si somnifere, ca sa se asigure ca nu vor iesi pe coridoarele azilului, cum faceau când aveau insomnii.

Una dintre colegele româncei a observat ca, atunci când erau lasati în grija ei, batrânii de abia puteau vorbi, dormeau mai tot timpul si pareau cu totul de realitate. Dupa reclamatia femeii, a fost începuta o ancheta în urma careia s-a descoperit ca cel putin sase pacienti, patru femei si doi barbati, fusesera drogati de Aionoaiei, pe parcursul a mai multe luni.

"Cu totii sufereau oricum de boli mentale precum dementa si erau vulnerabili. Nu puteau sa riposteze sau sa se apere. Unii aveau nevoie de verificari din ora în ora, din cauza conditiei lor medicale. Aionoaiei dormea pe cele doua scaune, fara s-o intereseze ce se întâmpla cu pacientii", a spus procurorul.

Asistenta a recunoscut ca a pus doua scaune cap la cap pentru a se odihni, însa a negat ferm ca ar fi dormit în timpul turelor. Din pacate pentru românca, exista martori care sustin ca au vazut-o apropiindu-se de pacientii în cauza cu un pahar de suc de portocale, în care introducea pastilele. În maximum opt minute, batrânii erau cuprinsi de o stare puternica de somnolenta.

O asistenta românca ia îngrozit pe britanici! Îsi droga pacientii ca sa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.