Presa britanică: romii expulzaţi din Franţa s-ar putea îndrepta spre Marea Britanie


Problema taberelor ilegale de romi din Franţa ar putea deveni problema Marii Britanii, susţine presa din această ţară. Motivul: expulzarea romilor din oraşele franceze îi face pe aceştia să se îndrepte spre localităţi britanice, scrie Daily Mail. Capitala Angliei reprezintă un oraş atractiv pentru romi, tocmai pentru că guvernul englez este mai permisiv în ceea ce priveşte situaţiile de acest fel, afirmă jurnaliştii britanici care au prezentat desfiinţarea de către autorităţile franceze a unei tabere ilegale de romi de lângă Lyon.

Cu toate acestea, romii refuză să se întoarcă în ţara natală, preferând să se mute cu toată familia în Marea Britanie. Unul dintre romii intervievaţi de publicaţia britanică Liupco, tată a cinci copii, a mărturisit că este nevoit să-şi ia toate lucrurile şi să plece în altă parte, asta pentru că autorităţile locale fac razii în zonă şi îi alungă. "Poliţiştii ne-au spus că vom pleca forţat. Acum doar aşteptăm să se întâmple asta", a spus Liupco, lăudând condiţiile de trai din Paris şi din Londra, oraşul în care speră să se mute.

Britanicii s-au mai confruntat cu problema romilor şi în trecut. Cea mai mare tabără din Marea Britanie, Dale Farm, a fost locul în care, timp de zece ani, romii s-au stabilit alături de alte comunităţi de nomazi. Guvernul britanic a reuşit abia în 2011 să evacueze taberele ilegale din Dale Farm.

 

mai mult la :

Presa britanică: romii expulzaţi din Franţa s-ar putea îndrepta spre

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.