O companie aeriană refuză să participe la expulzarea imigranţilor din Marea Britanie

O companie aeriană britanică a anunţat că refuză să mai participe la expulzarea imigranţilor din Marea Britanie, informează The Independent, citat de Mediafax.

Cu ajutorul companiei XL Airways, autorităţile britanice îi expulzau pe imigranţii a căror cerere de a primi azil în Marea Britanie fusese respinsă. În februarie, unul dintre avioanele companiei a repatriat în  Republica Democraticã Congo 40 de solicitanţi de azil.

XL Airways, care are în dotare 24 de aparate de zbor, a precizat cã a decis să se opună politicii imigraţiei, deoarece "compãtimeşte toate persoanele defavorizate din lume".

Cotidianul The Independent anunţase sãptãmâna trecutã cã sute de solicitanţi de azil ale cãror cereri au fost respinse au denunţat faptul cã au constituit obiectul unor abuzuri fizice şi rasiste în timpul procesului de repatriere. Guvernul se bazeazã pe companiile aeriene pentru a expulza solicitanţii de azil care nu au reuşit sã obţinã dreptul de a rãmâne pe teritoriul britanic.

"Directorul nostru executiv (Phillip Wyatt) a declarat clar tuturor pãrţilor implicate cã nu vom mai opera zboruri de aceastã naturã (…). Nu suntem neutri în aceastã problemã şi compãtimim toate persoanele defavorizate din lume (…)", se adaugã în mesajul electronic.
sursa : Jurnalul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.