Omor pe autocarele care aduc români acasă din Anglia

Omor pe autocarele care aduc români acasă

În Anglia, ai noştri abia aşteaptă să ajungă în România.

Grăbiţi să prindă ultima cursă către casă înainte de Crăciun, românii din Marea Britanie se pregătesc pentru o scurtă vacanţă de Sărbători. Autocarele din Regatul Unit pleacă spre România pline până la refuz de oameni care au o mulţime de bagaje.

Cu toţii abia aşteaptă să pună piciorul pe pământ românesc, iar pentru mulţi acesta este, poate, ultimul an petrecut în ţara Majestăţii Sale. “Îmi este dor de familie şi abia aştept să îi văd pe cei dragi”, spune Nicolae (foto mic). Are în jur de 50 de ani şi se întoarce la Rădăuţi, acolo unde-l aşteaptă toţi cei dragi, în frunte cu soţia şi cu fiica. Munceşte de toate în Marea Britanie, iar acum, de Sărbători, vrea să întâmpine colindătorii aşa cum a făcut-o în fiecare an, alături de familie. Nu şi-a permis să-şi cumpere un bilet de avion şi va pleca spre ţară cu autocarul. Bagajele lui sunt pline de cadouri şi abia aşteaptă să stea de vorbă cu rudele lui, cărora le-a dus dorul. “Le-am luat de toate, de la dulciuri până la whisky”, mai povesteşte Nicolae.

Dacă o să-i dea Dumnezeu sănătate, spune el, o să se întoarcă în Regatul Unit. “Sper să fie de lucru aici, în Anglia, că în România e sărăcie curată”, adaugă el, optimist.

Este povestea unuia dintre miile de români plecaţi de ani buni la muncă în Marea Britanie, dar care se întorc de Sărbători acasă.
 […]Omor pe autocarele care aduc români acasă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.