Opt români, condamnaţi la închisoare pentru furt din magazine în Marea Britanie

Trei bărbaţi şi cinci femei din România au fost condamnaţi în total la aproximativ 24 de ani de închisoare pentru furturi de bani, bunuri şi bijuterii din mici magazine de cartier în sudul Ţării Galilor şi Anglia, relatează BBC News Online.

Cei opt români au primit pedepse cu închisoarea cuprinse între doi şi patru ani fiecare, în funcţie de rolul pe care l-au jucat în cursul unei serii de furturi în Ţara Galilor şi Anglia. Ei au furat bani şi bunuri în valoare totală de 170.000 de lire sterline (peste 213.600 de euro) în decurs de cinci luni. În timp ce unul dintre ei îi distrăgea atenţia vânzătorului, altul se ocupa de furt.

Un judecător din cadrul Merthyr Crown Court a subliniat că aceştia au fost implicaţi într-o "conspiraţie sofisticată şi hotărâtă". Cel puţin 14 magazine au fost vizate în Ţara Galilor în februarie şi martie, inclusiv la Cardiff, Carmarthenshire şi Newport.

Românii au furat bijuterii în valoare de aproximativ 128.000 de lire sterline (peste 160.000 de euro) şi suma de aproximativ 41.000 de lire sterline (peste 51.000 de euro) în numerar, dar şi laptopuri, telefoane mobile şi echipament de navigare prin satelit.

Poliţia din South Wales a creat o echipă de ofiţeri, după ce au fost raportate şase incidente similare. Forţele de ordine au anunţat că echipa a identificat cu ajutorul camerelor de supraveghere două vehicule în legătură cu care au efectuat cercetări în sistemul informatic naţional. După doar câteva zile, gruparea a fost arestată la West Midlands.

Potrivit BBC, cei opt infractori condamnaţi pentru conspiraţie în vederea comiterii de furturi sunt Lorina Belcu, care a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare, Cătălina Chiciu (trei ani şi jumătate), Elena Iordache (trei ani şi patru luni), Cerasela Mihalache (trei ani şi patru luni), Constantin Lăzărică (trei ani), Viorel Velcu (doi ani şi opt luni), Ciprian Stavarache (doi ani şi patru luni) şi Loredana Băceanu (doi ani).

Opt români, condamnaţi la închisoare pentru furt din magazine în

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.