Partidul Conservator britanic vrea sa mentina restrictiile impuse cetatenilor romani si in 2014

Euroscepticii din Partidul Conservator britanic ii cer premierului David Cameron sa mentina restrictiile impuse cetatenilor romani si bulgari si in 2014, exercitand noi presiuni in relatia Londrei cu UE.

Conform ziarului The Guardian, problema va accentua disputa cu vicepremierul liberal-democrat Nick Clegg, partenerul de coalitie al lui Cameron, care crede ca premierul a facut o greseala strategica in relatia Marii Britanii cu Europa.

In acest context, opozitia laburista a sugerat, la randul sau, ca daca va ajunge la putere, va incerca sa mentina actualele restrictii impuse romanilor si bulgarilor. Ministrul de Externe al guvernului din umbra format de opozitie, Douglas Alexander, a cerut saptamana trecuta ca Uniunea Europeana sa ofere statelor membre mai multa flexibilitate in astfel de probleme.

Deputatul conservator Mark Pritchard considera ca Guvernul britanic nu trebuie sa astepte rezultatul referendumului de peste cativa ani pentru a lua decizii strategice.

"Problema de acum este daca trebuie luate masuri pentru reducerea imigratiei in urmatoarele 12 luni, adica inainte de expirarea restrictiilor, sau trebuie sa mai asteptam cinci ani pentru noi masuri", a spus Pritchard.

Ministrul britanic de Interne, Theresa May, a sugerat ca este imposibila prelungirea restrictiilor impuse romanilor si bulgarilor.

mai mult la :

Partidul Conservator britanic vrea sa mentina restrictiile impuse cetatenilor romani si in 2014

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.