Pentru prima oară în istoria Londrei, britanicii albi sunt minoritari

Premieră în istoria Londrei: britanicii de rasă albă nu mai reprezintă populaţia majoritară a metropolei. Astfel, capitala engleză devine prima regiune din ţară în care britanicii albi sunt minoritari, arată un recensământ citat de Financial Times şi CNN.

Rezultatele recensământului efectuat în Marea Britanie în 2011 au fost date publicităţii marţi. Potrivit acestora, populaţia Angliei şi Ţării Galilor este, în general, mai bine educată şi mai puţin religioasă decât în urmă cu un deceniu, însă în acelaşi timp tot mai puţini britanici au tendinţa de a-şi cumpăra propria casă.

În ultimii zece ani, populaţia Regatului Unit a ajuns la 56,1 milioane de locuitori, cu 3,7 milioane mai mult decât în 2001. Creşterea se datorează în mare parte imigranţilor, al căror număr se ridică, potrivit estimărilor, la 2,1 milioane. Din cei 13% dintre locuitori născuţi în afara Marii Britanii (7,5 milioane), ceva mai mult de jumătate au sosit în ultimii zece ani. În 2001, 9% din populaţie era născută în altă ţară.

Cei mai mulţi imigranţi au ales Londra, unde 37% din populaţie sunt născuţi în afara teritoriului britanic. Dintre ei, numai 45% dintre ei sunt albi de origine engleză, scoţiană sau galeză, comparativ cu aproape 60% în 2001.Principala ţară de provenienţă a imigranţilor în Anglia şi Ţara Galilor în ultimul deceniu a fost India – care a luat locul Irlandei -, urmată de Polonia, ce nu se afla printre primele zece la recensământul din 2001.

mai mult:

Pentru prima oară în istoria Londrei, britanicii albi sunt minoritari

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.