Primul supercomputer personal din lume – Tesla, a fost pus in vanzare in Marea Britanie, la preturi incepand cu 4.000 de lire

Primul supercomputer personal din lume, care este de 250 de ori mai rapid decat un PC mediu, a inceput sa fie comercializat in Marea Britanie sambata, la preturi pornind de la 4.000 de lire sterline, relateaza The Telegraph.

Desi majoritatea utilizatorilor nu si-l pot permite inca, super PC-ul Tesla ar putea revolutiona munca medicilior si a oamenilor de stiinta.

Computerul va permite medicilor sa proceseze rezultatul unei tomografii mult mai rapid, astfel incat un pacient va afla in doar cateva ore daca are sau nu o tumoare, fata de termenul prezent, de cateva zile.

Oamenii de stiinta cred ca aceste calculatoare i-ar putea ajuta sa descopere mult mai rapid tratamentul pentru boli precum cancerul sau malaria, deoarece PC-ul poate rula sute de mii de simulari pentru a crea o lista scurta de medicamente care ar putea vindeca o boala.

Tesla va costa intre 4.000 si 8.000 de lire sterline si seamana foarte mult cu un computer obisnuit, spre deosebire de supercomputerele care exista in prezent, masini foarte masive, formate din mai multe unitati.

"Cam orice faci pe computerul de acasa poate fi procesat si pe acest PC, dar viteza este mult mai mare", explica David Kirk, cercetator sef la NVIDIA, compania americana care a realizat noul PC.

Primul supercomputer personal din lume – Tesla, a fost pus in vanzare in Marea Britanie, la preturi incepand cu 4.000 de lire

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.