Prinţul Charles şi ardelenii: Avem foarte multe de învăţat de la Transilvania


Prinţul Charles al Marii Britanii spune că englezii ar putea să ia fără probleme lecţii de la români la capitolul "sentiment al apartenenţei".

Originile transilvănene ale Prinţului Charles al Marii Britanii ţin în ultimele zile paginile presei din Regatul Unit, după ce moştenitorul tronului s-a implicat într-o campanie de salvare a pădurilor din această regiune a României. Mai mult, Prinţul Charles crede că britanicii ar avea multe de învăţat de la oamenii din Transilvania.

"Ceea ce este minunat în Transilvania este această relaţie unică dintre om şi mediul înconjurător. Acest lucru lipseşte din societatea noastră (britanică, n.r.). Oamenii tânjesc după un anumit sentiment al apartenenţei, al identităţii şi al semnificaţiilor, care există în noi, dar pe care l-am negat, ca şi cum ar fi irelevant. Dar nu este aşa. Avem atât de multe de învăţat de la cei din Transilvania. Este ultimul loc din Europa unde vezi această apartenenţă deplină", a declarat prinţul Charles, citat de Daily Mail.

Prinţul Marii Britanii este îngrijorat de soarta pădurilor din Carpaţi, odată cu dezvoltarea rapidă a Transilvaniei. Tocmai de aceea el s-a implicat într-o campanie ce are ca scop salvarea pădurilor transilvănene de la distrugere. El cere ca acestea, unele dintre ele chiar ultimele zone sălbatice din Europa în care mâna omului nu a reuşit încă să ajungă, să fie protejate. Moştenitorul tronului a subliniat că demersul său nu se vrea a fi nicidecum o ingerinţă în politica autorităţilor locale, dar nici nu doreşte repetarea greşelilor făcute în trecut "din cauza abordării agroindustriale".
…. 

Prinţul Charles şi ardelenii: Avem foarte multe de învăţat de la Transilvania

1 COMENTARIU

  1. Whatever path you decide relating, there is always somebody to tell you that you are wrong. There are always difficulties arising which provoke you to trust that your critics are correct. But our service will facilitate you at anywhen to write your research paper. I commend youdissertation that will help you in your students life. We will help you to arise and become a successful student!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.