Protest al transportatorilor britanici

Sute de camioane vor trece astazi in convoi prin centrul Londrei, in semn de protest fata de cresterea preturilor la carburanti, anunta Rador.

Protestul transportatorilor britanici are loc pe fondul dezbaterilor din Parlament asupra maririi taxei de drum pentru autovehiculele poluante.

soferii britanici de camioane au mai organizat un protest similar in luna mai, dar de data aceasta sunt sustinuti oficial de Asociatia Transportatorilor Rutieri de Marfa, o organizatie care reprezinta peste 10.000 de companii.

Transportatorii sustin ca nu mai pot face fata concurentei din alte tari, din cauza preturilor tot mai mari la carburanti. In plus, Marea Britanie are cele mai mari accize din Europa, reprezentand 65% din pretul final al carburantului.

Pe de alta parte, in Camera Comunelor din Parlamentul britanic se dezbate astazi cresterea taxei de drum pentru autovehiculele poluante inregistrate din 2001 incoace, masura ce ar afecta serios familiile sarace. Conservatorii in opozitie sustin ca peste doua milioane de familii vor fi nevoite sa plateasca anual cu 100 pana la 245 de lire mai mult pe masinile pe care le detin deja, daca aceasta taxa va creste la nivelul propus de guvern…. Hotnews

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.