Ridicarea restricţiilor – britanicii cred în basmul cu „invazia” românilor


Presa britanică a abordat în ultima vreme destul de agresiv problema ridicării restricţiilor pentru muncitorii români şi bulgari pe piaţa muncii din Marea Britanie, spunând ca urmeaza o "invazie" şi dezvoltând scenarii pesimiste pentru următorii ani.

Alături de presă, mai mulţi politicieni insistă că ridicarea restricţiilor este un lucru rău şi că ar trebui evitată cu orice preţ – unii spunând că ar fi chiar un motiv suficient pentru ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană.

Cum nu există nişte statistici clare despre numărul românilor care locuiesc aici, proporţiile "invaziei" sunt dificil de estimat, astfel că nimeni nu riscă să aprecieze numărul românilor care vor emigra.

Oficial, în Marea Britanie trăiesc în jur de 100.000 de români, dar estimările neoficiale spun că numărul lor este undeva între 300.000 şi 500.000.

Reacţiile publicului în acest caz sunt diverse şi se poate observa uşor lipsa de informare. Britanicii dau crezare ziarelor, iar românii speră din tot sufletul ca restricţiile să fie ridicate, indiferent de urmări.

mai mult la :

Ridicarea restricţiilor – britanicii cred în basmul cu "invazia" românilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.