Romanian Business Club “fabrica” afaceristi romani la Londra.

Opt romani, inspirati de societatea afaceristica londoneza din zona “City”, au decis in 2001 sa puna pe picioare un club de afaceristi pe care l-au denumit Romanian Business Club, dupa un model al mai multor comunitati imigrante aflate pe teritoriul britanic. “City” nu se traduce din limba engleza “oras“, ci reprezinta expresia universala a mediului de afaceri din capitala Angliei. Implicarea activa in relatiile dintre Romania si Marea Britanie, incurajarea cercului afaceristic sa considere tara noastra o destinatie de investitie sunt punctele de baza ale functionarii eficiente ale acestui Club. Companiile specializate pe studii de risc din Anglia aveau Romania pe lista tarilor unde nu se faceau investitii. Intentia RBC a fost sa imbunatateasca continuu profilul Romaniei si sa atraga investitii din UK, ….
Clubul s-a format pe o idee de exclusivitate, de grup elitist. La început erau puţini români care lucrau în City, în jur de 100 în anul 2000, comparativ cu numărul din prezent care atinge 1.000. În ultimii 3-4 ani, faptul ca românii au avut acces la educaţie mai mult, că au ieşit din ţară să studieze în Anglia şi cererea de forţă de muncă din City i-a determinat pe mulţi să nu se mai întoarcă acasă.
În 2003, RBC a organizat la Londra, împreună cu firma de avocaţi Linklaters, un seminar având ca subiect investiţiile de capital. “Aceea a fost o conferinţă de networking şi de work experience întrucât am punctat pe investiţia în resurse umane, pe existenţa românilor în City care să-i sprijine în investiţiile în ţară şi pe ideea că există o destinaţie minunată numită “România”. Conferinţa a unit foarte multe elemente şi a fost organizată pe baza relaţiilor pe care fiecare dintre noi le aveam”, susţine Dana Denis-Smith.
scrie Cotidianul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.