Marea Britanie: Alegeri locale, pe fondul ascensiunii euroscepticilor

Englezii îşi votează, joi, aleşii locali, un test electoral important pentru conservatorii premierului David Cameron, ameninţaţi de laburişti şi eurosceptici, relatează AFP, potrivit Mediafax.

Cameron şi-a pregătit deja tabăra pentru pierderi în urma acestor alegeri ce sunt organizate cu doi înainte de scrutinul legislativ. "Bineînţeles, ne aflăm la jumătatea mandatului, Guvernul a fost nevoit să adopte decizii dificile, suntem responsabili pentru o serie de tăieri bugetare şi opţiuni dificile", a declarat el miercuri pentru BBC. "Eu cred că oamenii înţeleg" aceste decizii, însă "ele sunt uneori rău acceptate şi îi pot frustra" pe unii, a recunoscut el.

Potrivit unor sondaje, partidul laburist ar urma să câştige numeroase mandate, dar şi  euroscepticii de la UKIP, deşi în mai mică măsură.

Formaţiunea antieuropeană şi împotriva migraţiei se impune progresiv ca un actor politic de neoprit în Marea Britanie. Ea i-a înfrânt pe conservatori în martie, în cadrul unor alegeri legislative parţiale în sudul Angliei, obţinând 27,8% din voturile exprimate, umilindui-i pe conservatori, care au obţinut al treilea scor.

Marea Britanie: Alegeri locale, pe fondul ascensiunii euroscepticilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.