S-a intamplat din nou: cetateni romani, locatari de ocazie in casele londonezilor!

“Cu lucrarile de constructie aproape finalizate, Julian si Samantha Mosedale, impreuna cu cei trei copii, asteptau cu nerabdare sa se intoarca in casa visurilor lor. Sperantele lor au devenit un cosmar, din cauza unui grup de romani, care au ocupat proprietatea de la Craciun”, povesteste Daily Mail. Englezii s-au dus la politie, pentru a se plange ca niste imigranti romani s-au mutat la ei. Cand au intrebat daca intrusii sunt din Romania si daca stau legal in Marea Britanie, politistii i-au acuzat ca sunt rasisti. Dupa ce si-a investit toti banii in lucrarile de reconstructie, familia Mosedale priveste disperata cum a ramas fara casa.

Acum cateva luni, trei oameni fara adapost din Franta si Romania si-au rezolvat problema locativa foarte simplu si pragmatic: s-au instalat intr-o vila parasita, de pe una din cele mai cunoscute strazi din lume, Bishops Avenue, din nordul Londrei. Asa s-a facut ca, din oameni fara adapost, au ajuns vecini cu Lakshmi Mittal, posesorul celei de-a opta averi din lume, estimata la aproape 20 miliarde de dolari, dar si cu familiile regale ale Arabiei Saudite si Bruneiului.
Acum, situatia se repeta, dar ambitiile concetatenilor nostri au fost mai mici, caci vorbim despre o casa de “numai” 285.000 de lire sterline. Familia Mosedale a parasit locuinta in iulie 2007, pentru a o supune unor lucrari radicale de reparatii si reamenajari. De atunci, au stat intr-o alta casa, cu chirie, insa au mers constant sa verifice stadiul lucrarilor. Peste nici trei luni, era planificata intoarcerea acasa, insa, la 3 ianuarie, cand au venit din concediu, au avut o surpriza: cheile nu se mai potriveau. Intrusii, veniti din Romania, s-au facut stapani peste proprietatea din nordul Londrei in toate felurile. Asa se face ca au schimbat si yalele. “Am chemat politia imediat ce am constatat ca sunt inauntru. Un politist m-a facut rasist, pentru ca am intrebat daca sunt romani si daca au vreun drept legal sa fie in aceasta tara”, povesteste Julian Mosedale.

“Suntem din Romania, nu avem bani pentru alta casa”

Acum, se tem ca vor ramane pe drumuri, pentru ca au bani de chirie pana in luna martie, spun ziaristii englezi. Ei si-au angajat avocati, care le-au spus ca nu stiu cat va dura pana ii vor scoate pe imigrantii romani de acolo. Intre timp, copiii familiei Mosedale sunt foarte suparati de gandul ca alti copii se joaca in gradina cu jucariile lor.
Miercuri, britanicii au obtinut un ordin judecatoresc, care le cerea locatarilor abuzivi sa plece de acolo in 24 de ore. “Cand au primit hartiile, le-au facut bucati si i le-au aruncat inapoi barbatului care le-a dus”, a spus capul familiei. In casa ar sta doua surori, Mihaela si Luminita Vaduva, alte doua femei, patru copii si un barbat, Daniel (foto). Julian Mosedale spune ca stie de la vecini ca mai sunt multi alti oameni care vin si pleaca din casa lui. Luminita le-a spus jurnalistilor de la Daily Mail ca nu intelege care e problema, pentru ca ei au platit ca sa stea acolo. “Suntem din Romania, nu avem bani pentru alta casa”. Ea le-a aratat si un contract de inchiriere, dar nu a stiut sa spuna cu cine l-au incheiat si nici cand s-au mutat.

…….

S-a intamplat din nou: cetateni romani, locatari de ocazie in casele londonezilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.