Scotland Yard, implicata intr-un nou scandal

Politia londoneza va deschide o ancheta, ca urmare a acuzatiilor aduse detectivilor sai, ca ar fi folosit cardurile de credit ale Scotland Yard pentru plata unor cheltuieli personale, relateaza Rador. Doi ofiteri au fost deja arestati, fiind banuiti de furt.

Scandalul a izbucnit dupa ce a fost prezentat raportul unei comisii independente care a criticat dur Politia Metropolitana pentru actiunile care au dus la uciderea unui tanar brazilian nevinovat.

Politia britanica a fost gasita vinovata de incalcarea normelor de securitate in cazul mortii brazilianului Jean Charles de Menezes. El a fost impuscat de oamenii legii intr-o statie de metrou din Londra, in vara anului 2005, pentru ca a fost confundat cu un terorist.

In afara de culpa morala, politia a fost condamnata la plata unei amenzi de 175.000 de lire sterline, plus cheltuielile de judecata in valoare de aproape 400.000 de lire sterline. Scotland Yard a anuntat ca va face apel.
Dupa pronuntarea sentintei, seful Scotland Yard a exclus o eventuala demisie, sustinand ca serviciile sale nu au fost acuzate de erori sistematice, ci numai de o eroare tragica in circumstante extraordinare.

HotNews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.