Student Roman in Marea Britanie descopera legatura dintre mic dejun si reusita la invatatura”

Mic dejun de nota 10

Peste 90% dintre elevii cei mai supradotați academic din Anglia mănâncă în mod regulat cereale și beau ceai înainte de 9am

(cheia către success şi note bune constă în a mânca micu’ dejun in fiecare dimineaţă)

Londra, 18 Februarie 2013, studenti de la Universitatea Westminster au găsit o legătură între micul dejun și performanțele academice ridicate în studenți.

Sondajul a arătat că nouăzeci la sută dintre cei mai deştepţi studenţi de la Universitatea Westminster în Londra mănâncă mic dejun in fiecare dimineaţă, dintre care, optzeci la sută se trezesc înainte de ora 9am dimineaţa să mănânce un mic dejun sănătos. De asemenea, sondajul a arătat că un castron de cereale cu lapte este alimentaţia de preferinţă a celor mai destepţi studenţi din Anglia, şi în loc de un pahar cu apă sau cafea dimineaţa, șaizeci la sută se bucură de o ceașcă de ceai la prima ora a dimineţii.

Smith Lisa, nutriţionist şi membru al Asociaţiei Britanice pentru Nutriţie Aplicată si Terapie Nutriţională (BANT) a declarat că “creșterea concentrației de glucoză și conținutul de nutrienți la nivelul sistemului nervos central prin mâncarea unui mic dejun în mod regulat, îmbunătățește funcțiile cognitive și, în special, de competențe al memoriei pe termen scurt”.

“Nu este o surpriză faptul că prin consumul de cereale la mic dejun în mod regulat, ajută la îmbunătățirea notelor elevilor”.

Pe de altă parte, a nu mânca un mic dejun sanatos in mod regulat, face ravagii asupra metabolismului. O doză mică de zahăr în sânge dimineața se poate manifesta în consum redus de energie și o doză de zahăr rapidă vă poate ajuta doar temporar, ceea ce duce la o cădere rapidă asupra organismului, care poate afecta, de asemenea, starea de spirit, ducand la iritabilitate și un temperament scurt.

 

Chadee Reena, câştigătoare a premiului Mari Realizări Academice de la Universitatea Westminster a spus: "Eu mă asigur că mănânc micul dejun în fiecare dimineață. Un castron de cereale, amestecat cu fructe si o ceaşcă de ceai este cel mai bun mod de a îmi începe ziua. Mă simt mult mai relaxată și concentrată în lecții”.

Noțiunea că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei este adevărat, nu- numai în cazul copiilor, cât și pentru elevi și adulți. O serie de studii de cercetare au ajuns la concluzia că, începând fiecare zi cu un mic dejun bun, are un impact important si pozitiv asupra dezvoltării copilului, atât fizic cât și mental. Un studiu, publicat în Journalul Asociaţiei Americane de Dietetici, in 2005, a constatat că, "copiii care au raportat că mănâncă micul dejun pe o bază consistentă au avut tendinţa de a avea profiluri nutriționale superioare în comparaţie cu cei care au ignorat prima masă a dimineţii. Aceştia au fost identificaţi sa fie mai puţin probabil de riscul supragreutăţi și că consumul unui mic dejun în mod regulat poate imbunatăţi funcţiile cognitive legate de memorie, note la examene, și frecventarea școlii.

Smith Lisa a compilat planul unui mic dejun ideal pentru acei studenți care doresc să realizeze note mai mari la examene. Aceasta include consumul de glucide complexe, cum ar fi cerealele integrale, 3 acizi grași omega, cum ar fi semințe de in și semințe de floarea soarelui şi fructe, cum ar fi afine, zmeură, mere și pere.

 
Pentru mai multe informații, poze sau comentarii, vă rugăm să contactați pe:

Andrei Philip Iacob

mobil: (+44) 753 544 85 41 / e-mail: andrei.philip @ gmail.com


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.