Sunday Times: Someri romani primesc oferte de ucenicie in cadrul unui program guvernamental britanic

PM’s apprenticeships go to Romanian migrants

One agency is now claiming jobs with Gordon Ramsay are available One agency is now claiming jobs with Gordon Ramsay are available (Jonathan Player)

JOBLESS young Romanians are being offered apprenticeships on a flagship British government scheme intended to help unemployed Britons into work.

Agencies in Romania are promoting the apprenticeships, subsidised by the UK government, as a “unique” chance for young Romanians to earn up to £1,000 a month working and training.

One job agency in Romania claims to offer the prospect of apprenticeships with Gordon Ramsay’s restaurants, Chelsea football club and Hilton hotels.

Tineri someri romani primesc oferte de ucenicie in cadrul unui program guvernamental britanic care are ca obiectiv sa-i ajute pe britanici sa-si gaseasca un loc de munca, scrie ziarul britanic The Sunday Times in pagina electronica de duminica, citeaza Mediafax.

Potrivit publicatiei, agentii din Romania promoveaza ucenicia, subventionata de Guvernul britanic, ca o sansa "unica" pentru un tanar roman de a merge sa castige pana la 1.000 de lire sterline (peste 1.200 de euro) pe luna, muncind si efectuand un stagiu practic in acelasi timp.

O astfel de agentie de recrutare a fortei de munca pretinde ca ofera perspectiva uceniciei in restaurante apartinand lui Gordon Ramsay, la Clubul de Fotbal Chelsea si in hoteluri Hilton, dezvaluie ziarul.

Potrivit legislatiei europene cu privire la libertatea circulatiei, Marea Britanie nu poate face nimic impotriva unor imigranti din state UE care beneficiaza de acest program in valoare de 1,5 miliarde lire sterline (peste 1,8 miliarde de euro), prezentat de catre premierul David Cameron ca un element-cheie al angajamentului sau de a lupta impotriva "flagelului somajului in randul tinerilor", subliniaza publicatia.

The Sunday Times dezvaluie, in urma unei investigatii, ca o agentie cu sediul in orasul Cluj, Extern Job, ofera romanilor locuri de ucenicie in Marea Britanie cu un salariu lunar cuprins intre 650 de lire sterline (aproximativ 785 de euro) si 1.000 de lire sterline (peste 1.200 de euro).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.