The Guardian: Protest faţă de proiectul de la Roşia Montană, în faţa ambasadei României din Londra

0
67

Un protest de solidaritate cu cel din Bucureşti faţă de proiectul de la Roşia Montană, la care au participat între 150 şi 200 de persoane, a avut loc în faţa ambasadei României la Londra, relatează The Guardian, în ediţia electronică.

Oana Mondoc, în vârstă de 26 de ani, o activistă de la Londra, a organizat şi a participat la acest protest care ar fi atras între 150 şi 200 de persoane, români şi militanţi pentru protecţia mediului.

"Este o luptă simbolică a generaţiei noastre. Este unul dintre cele mai importante lucruri care se întâmplă acasă şi am aflat prin intermediul Facebook şi Twitter", a declarat ea. "Guvernul nostru şi-a folosit poziţia pentru a exploata, nu pentru a-şi proteja cetăţenii. (…) Oamenii vor continua să protesteze până când va fi clar că Parlamentul votează împotriva acestei legi şi declară astfel de mine ilegale", a adăugat ea, referindu-se la proiectul aprobat de Guvern în 27 august, care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană şi care urmează să fie transmis Parlamentului spre adoptare.

mai mult : http://www.gandul.info/international/the-guardian-protest-fata-de-proiectul-de-la-rosia-montana-in-fata-ambasadei-

Romanians protest for second day against gold mine

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here