The Guardian: Protest faţă de proiectul de la Roşia Montană, în faţa ambasadei României din Londra

Un protest de solidaritate cu cel din Bucureşti faţă de proiectul de la Roşia Montană, la care au participat între 150 şi 200 de persoane, a avut loc în faţa ambasadei României la Londra, relatează The Guardian, în ediţia electronică.

Oana Mondoc, în vârstă de 26 de ani, o activistă de la Londra, a organizat şi a participat la acest protest care ar fi atras între 150 şi 200 de persoane, români şi militanţi pentru protecţia mediului.

"Este o luptă simbolică a generaţiei noastre. Este unul dintre cele mai importante lucruri care se întâmplă acasă şi am aflat prin intermediul Facebook şi Twitter", a declarat ea. "Guvernul nostru şi-a folosit poziţia pentru a exploata, nu pentru a-şi proteja cetăţenii. (…) Oamenii vor continua să protesteze până când va fi clar că Parlamentul votează împotriva acestei legi şi declară astfel de mine ilegale", a adăugat ea, referindu-se la proiectul aprobat de Guvern în 27 august, care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană şi care urmează să fie transmis Parlamentului spre adoptare.

mai mult : http://www.gandul.info/international/the-guardian-protest-fata-de-proiectul-de-la-rosia-montana-in-fata-ambasadei-

Romanians protest for second day against gold mine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.