Un britanic a făcut ocolul Pământului în 13 ani

click pentru video :

Ocolul Pământului în 13 ani: este povestea incredibilă a unui britanic, care a reuşit să străbată o bună bucată din glob, 60.000 de kilometri mai exact, doar cu puterea mâinilor şi picioarelor sale.

În 1994 a pornit la drum, hotărât să se deplaseze doar cu ajutorul unor mijloace de transport care funcţionează numai pe baza "energiei umane".

Odată ce-a trecut peste placa de metal care desemnează Meridianul Greenwich, britanicul Jason Lewis a încheiat o călătorie extraordinară de aproape 60.000 de kilometri. Exact acolo de unde a început totul.

În timpul expediţiei, Jason a călătorit în Cornul Africii, a mers cu caiacul în mările Indoneziei, apoi cu rolele în America. Aici a fost lovit de o maşină, şi-a rupt un picior, dar s-a întremat.

Şi a continuat. Sprijinit de o organizaţie numită "360", Jason a străbătut două oceane cu o barcă transformată în hidrobicicletă.

Şi după 13 ani de pribegie liber asumată şi zeci de ţări străbătute în lung şi-n lat, Jason şi-a văzut visul cu ochii. S-a întors teafăr în Marea Britanie fără să fi folosit măcar o dată o maşină sau alt mijloc de locomoţie propulsat de carburanţi.

articol complet la ProTv

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.