Victor Spirescu, primul român ajuns în Marea Britanie la muncă în 2014, a fost concediat


Victor Spirescu, românul care a ajuns vedetă în Marea Britanie, ca fiind primul imigrant român sosit în Marea Bitanie la 1 ianuarie pentru a munci, a fost concediat, notează  The Times.

Potrivit ziarului The Times, şeful său a fost nemulţumit de faptul că vorbea frecvent la telefon în timpul serviciului. Românul de 30 de ani a fost întâmpinat pe Aeroportul Luton de jurnalişti şi de parlamentarul laburist Keith Vaz, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Interne din Camera Comunelor.

Face of Romanian migration fired from first job

The Romanian who became the figurehead of a new wave of migrant workers from Eastern Europe has been fired from his first job in Britain.

Victor Spirescu, 30, arrived in the UK on New Year’s Day and was greeted by a phalanx of journalists and MPs including Keith Vaz, the Labour chairman of the Commons’ Home Affairs Committee. He insisted today that he was not sacked, but had left his job.

 

 

Cazul său a fost mediatizat, în contextul polemicilor din Marea Britanie privind românii şi bulgarii care ar fi putut veni în ţară după eliminarea restricţiilor pe piaţa muncii.

Românul începuse să lucreze din 2 ianuarie la o spălătorie auto din Biggleswade (comitatul Bedfordshire), dar a fost concediat.

Daily Mail a publicat și un reportaj despre acesta, scoțând la iveală faptul că românul a fost condamnat în 2011 pentru agresiune față de fosta sa iubită.

Victor Spirescu, primul român ajuns în Marea Britanie la muncă în 2014, a fost concediat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.