VIDEO – Două studente, una din Dâmbovița, îi învață pe englezi să spună: La mulți ani, România!

Românii din Marea Britanie invadeaza Trafalgar Square pentru a lansa

Campania Fight stereotypes. United for change

Londra 1 Decembrie 2014- Două românce studente la Universitatea Westminster în Londra lansează campania “Fight stereotypes. United for change”, prin care oferă britanicilor ocazia cunoască România şi pe români, în replică la atacurile presei şi a guvernului britanic împotriva emigranţilor din Europa de est.

Una dintre metodele prin care Andreea şi Bianca vor promova imaginea României/românilor va porni în mediul online. Această etapă a campaniei aduce invitaţia concretă adresată tuturor românilor să posteze pe pagină lor de Facebook o fotografie care surprinde un loc/tradiţie/obicei care surpinde esenţa României, însoţită de hashtag-uri precum #united4change #fightstereotypes, #mediaVs.change. Participantii sunt rugati sa nominalizeze cel putin trei prieteni care sa le urmeze exemplul.

Pentru studente, ziua nationala a Romaniei a venit cu mult entuziasm si optimism la Londra. Acestea au hotarat sa mearga in Trafalgar Square din centrul orasului impreuna cu cativa prieteni si zeci de baloane colorate pentru a impartasi bucuria de a fi roman cu toti cei prezenti.

Deşi se împlineşte un an de la eliminarea restricţiilor de pe piaţă muncii şi cele privind dreptul la rezidenţă, autorităţile, presă şi unele organizaţii precum Migration Watch, din Marea Britanie, continuă să acrediteze ideea că cetăţenii din România şi Bulgaria vor invada Marea Britanie. Punctul culminant al acestei dezbateri controversate îl reprezinte comentariul adresat de Nigel Farage, liderul Partidului UKIP. “Orice persoană obiectivă ar fi perfect îndreptăţită să se îngrijoreze dacă un grup de români i-ar deveni brusc vecini. Nu vreau să locuiesc lângă ei”, declara acesta. Nigel Farage mai susţine că oamenii ar prefera să locuiască lângă un grup de germani, decât de români.

 

mai mult la :   http://www.gazetadambovitei.ro/actual/video-doua-studente-una-din-dambovita-ii-invata-pe-englezi-sa-spuna-la-multi-ani-romania/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.