VIDEO Nevoia de Incertitudine expusa in Londra

Mircea Cantor, Airplanes and AngelsCamden Arts Centre din capitala Marii Britanii a deschis joi o serie de expozitii, cu artistul Mircea Cantor cap de afis. Alaturi de picturile lui Liz Arnold, artistul oradean si-a instalat lucrarile pentru a treia oara in Marea Britanie. Acestea au vernisate la Modern Art Oxford si Arnolfini, Bristol anul trecut, ca parte din seria 3: 3 artisti/3 spatii/3 ani, finantata de catre Loteria Nationala engleza prin Arts Council England.  

Nevoia de Incertitudine expune o serie de trei colivii aurite, de marimi diferite, in care sunt inchisi un cuplu de pauni. Artistul pune in discutie conditia umana, dezvoltand tema incertitudinii, reflectand lumile din interiorul altor lumi, libertatea si limitele ei.

La Camden Arts Center au fost concomitent expuse si alte trei lucrari ale artistului oradean: Avioane si Ingeri – o carpeta zburatoare, tesuta printr-o tehnica traditionala romaneasca, imprimata cu motivele mentionate in titlu; Hiatus – fotografia unei sculpturi in jurul unui trunchi de copac dintr-o padure; si Rozar – pictura unui fir de sarma ghimpata construit dintr-un lant de matanii, compus din amprentele de cerneala ale artistului, inconjurand un intreg salon. Mircea Cantor abordeaza subiecte contemporane in instalatiile sale, facand referire la minoritatile romani din alte tari si viata de imigrant, transformarile vizibile in cultura si traditiile din estul Europei si Romania dupa caderea Uniunii Sovietice. Expozitia va fi deschisa pana la 19 aprilie.

SCURT INTERVIU CU MIRCEA CANTOR

CB: De ce aveti nevoie de incertitudine?…. Hotnews

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.