57% dintre britanici sunt îngroziţi că românii şi bulgarii vor invada Marea Britanie

Mihai Gâdea a prezentat un sondaj de opinie apărut recent în The Telegraph, care arată că 57% dintre britanici, sunt îngroziţi de posiblitatea ca românii şi bulgarii să invadeze Marea Britanie.

Peste 57% din persoanele chestionate cu privire la principalele lor temeri au afirmat ca imigratia este una dintre cele trei mari probleme cu care se confrunta tara lor. Sondajul arata o crestere a retinerilor fata de imigranti cu 11% fata de un sondaj similar facut anul trecut, ca urmare a romanilor si bulgarilor care vor putea sa munceasca liber in Marea Britanie.

Extinderea UE si includerea Romaniei si a Bulgariei a facut ca ingrijorarea generata de imigratie sa atinga cel mai inalt nivel in Marea Britanie de la preluarea guvernarii de catre coalitia dintre conservatori si liberal-democrati. Acestea sunt concluziile unui sondaj de opinie dat publicitatii vineri si citat de The Telegraph.

Motivul pentru care ingrijorarea a crescut constant in ultimul an si a ajuns la cel mai inalt nivel inregistrat vreodata este legat de extinderea UE si de liberul acces la munca in Marea Britanie de care romanii si bulgarii vor beneficia.

Britanicii sunt ingrijorati ca afluxul de cetateni straini va afecta negativ economia si piata locurilor de munca, iar campania dusa de politicieni si de media insulara din ultima perioada au alimentat ideea, plecand de la posibila migratie a romanilor si bulgarilor, ca imigratia trebuie perceputa ca fiind o problema majora pentru tara, in conditiile in care Guvernul Marii Britanii pare neputincios in a reduce numarul celor care vin in Marea Britanie in cautarea unui loc de munca.

Sinteza Zilei: 57% dintre britanici sunt îngroziţi că românii şi bulgarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.