Şapte din zece români vor la muncă în Marea Britanie


Marea Britanie ocupă primul loc în topul destinaţiilor preferate de românii care merg să muncească în străinătate. În 2011, aproape 100.000 de români au aplicat pentru un job în Regatul Unit. Peste 70% dintre români și-ar dori să muncească în Marea Britanie, potrivit unei statistici Tjobs, portal ce reuneşte ofertele de angajare a peste 500 de agenţii de plasare de forţă de muncă în străinătate.
În acelaşi timp, angajatorii britanici au cele mai multe oferte de muncă pentru români.
"În prezent, Marea Britanie este lider în clasamentul țărilor cu cele mai multe joburi pentru români, cu 25% din ofertele de angajare. Concret, portalul nostru reunește aproape 3.900 de joburi vacante propuse de agențiile de recrutare", spune Sonia Dan reprezentant Tjobs.
Potrivit acesteia, cele mai multe locuri de muncă disponibile sunt adresate persoanelor cu experienţă în domeniul hotelier şi cadrelor medicale. Angajatorii din Marea Britanie mai caută şi persoane pentru activităţi de îngrijire copii şi bătrâni, şoferi de taxi, dansatoare, muncitori calificaţi şi vânzători.
Medicii şi inginerii primesc cele mai mari salarii în Regat, aceştia câştigă în medie peste 4.000 de euro lunar. Salarii de 3.500 de eruo primesc dansatorele şi persoanele care merg să lucreze în entertainment, în tmp ce buătarii câştigă în medie până la 2.900 de euro.
Salariile pentru bone și babysittere variază între 400 şi 800 de euro, persoanele care îngrijesc bătrâni – pentru familii sau pentru clinici și spitale private – primesc între 1.000 şi 1.400 de euro, iar şoferii de taxi sunt plătiţi cu până la 2.800 de euro.
În domeniul hotelier salariile încep de la 800 de euro, vânzătorii sunt plătiţi cu 900 de euro, în timp ce asistenţii medicali şi muncitorii calificaţi primesc salarii care variază între 2.000 şi 2.800 de euro lunar.

Şapte din zece români vor la muncă în Marea Britanie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.