ALERTĂ Marea Britanie va fi lovită de ATENTATE: Anunțul ȘOCANT al șefului MI5 / VIDEO

Marea Britanie se confruntă cu o ameninţare fără precedent din partea jihadiştilor grupărilor teroriste Stat Islamic şi Al-Qaida, care plănuiesc pe internet „atacuri în masă”, a avertizat şeful MI5, Andrew Parker, informează Daily Mail.

Andrew Parker a declarat că, în ultimul an, serviciul secret pe care îl conduce a dejucat şase atacuri teroriste în Marea Britanie şi mai multe în străinătate.

„Nu putem să fim siguri că am oprit totul”, a avertizat el, miercuri seara, în cadrul unui discurs. De altfel, el a subliniat că ameninţarea jihadiştilor este la un nivel foarte ridicat, una fără precedent în cariera sa de 32 de ani.

_80152477_andrewparker

Potrivit Daily Mail, şeful MI5 susţine că există acum o „ambiţie mai mare” în rândul jihadiştilor de a efectua atacuri teroriste care să provoace ucidere în masă şi nu există „nici un semn de atenuare” a acestui val.

„Este posibil să nu fi ajuns încă la nivelul maxim”, a adăugat Andrew Parker, explicând că jihadiştii folosesc o gamă „năucitoare de dispozitive şi platforme digitale pentru a pune la punct atacurile teroriste” şi că MI5 a trebuit să recurgă la piraterie informatică pentru a putea accesa reţelele de comunicare folosite de grupările extremiste.

http://www.stiripesurse.ro/alerta-marea-britanie-va-fi-lovita-de-atentate-anun-ul-ocant-al-efului-mi5-video_971528.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.