Marea Britanie susține reformele din justiție și încurajează lupta cu corupția în Republica Moldova

Viceministrul Justiției, Sabina Cerbu, a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul Marii Britanii în Republica Moldova, Phillip David Batson. Oficialii au analizat recomandările făcute de către experți din Marea Britanie pentru implementarea cu succes a proiectului de asistență europeană pentru judecătorii moldoveni.

big-phillip-david-batson-continuati-lupta-cu-coruptia-in-sistemul-judecatoresc-dar-si-in-societate

Viceministrul Sabina Cerbu a menționat că experienţa partenerilor externi în desfăşurarea reformelor, în special a Marii Britanii, este foarte importantă pentru Ministerul Justiției. „Avem mecanisme foarte bune pentru lupta cu corupția și responsabilizarea magistraților. Acum, este important ca legile să fie implementate corect. Credem că preluarea bunelor practici europene în acest sens va spori încrederea cetățenilor în actul justiției, va schimba percepția negativă față de sistemul judecătoresc”, a subliniat Sabina Cerbu.

Potrivit Ministerului Justiției, părțile au discutat și despre reformele care au loc în sectorul justiției, lupta cu corupția, implementarea obiectivelor prevăzute de Strategia de reformare a sectorului justiției pentru anii 2011-2016. Viceministrul Justiției a făcut o trecere în revistă a celor mai importante reforme inițiate în sectorul judiciar. Printre cele mai mari realizări se numără adoptarea pachetului de legi anticorupție, care prevede instituirea confiscării extinse; înăsprirea pedepselor pentru infracțiuni de corupție; limitarea imunității magistraților; testarea integrității funcționarilor publici; renovarea instanțelor de judecată; înregistrarea audio a ședințelor de judecată; distribuirea aleatorie a dosarelor; dezvoltarea serviciilor oferite cetățenilor etc.

http://www.interlic.md/2014-11-10/marea-britanie-sus-ine-reformele-din-justi-ie-i-incurajeaza-lupta-cu-corup-ia-in-republica-moldova-37356.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.